ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentBästa sågverksanläggningarna och portabla sågverken
H--1H-EG - IL - M2-1

Bästa Sågverken

Bästa Sågverken

Det finns många träföretag och brädgårdar där du kan köpa både sågat och hyvlat virke av alla standarddimensioner. Här kommer tips på vad du ska tänka på när du letar efter lite annorlunda dimensioner på virket och vilka bra hyvlar och sågar som finn som du själv vill såga stockar, klyva plank eller hyvla egna profiler.

Bästa sågarna och sågverken

Du kommer få tips på vad du ska tänka på när du tar kontakt med en såg för att såga till de dimensioner som du själv behöver.

Om du letar efter unika dimensioner på virket och brädorna kan de vara svåra att hitta på brädgården. Då kan det vara bra att ta kontakt med en såg direkt.

  • Börja Googla för att se om du hittar rätt dimension. Det är alltid billigare om någon virkesleverantör redan har dimensionen i sitt sortiment.
  • Undersök vilka mindre sågverksanläggningar det finns i närheten som du kan fråga om de specialsågar stockar till rätt dimensioner.
  • Ta också reda på vilka längder som de kan leverera och vilken typ av trä och kvalité som du vill ha.
  • Du bör alltid fundera på om det kan vara värt att själv hyra eller köpa ett portabelt sågverk och såga alla plankorna själv.
  • Tänk på att det ofta går åt lite mer än vad du beräknat i början p.g.a. lite spill.
Prioritet Såg Kommentar

1

Bordscirkelsåg Om du behöver minska dimensionerna något i förhållande till standardmåttet kan en bordscirkelsåg vare ett klokt val. Detta funderar om det inte är så jättemycket virke som du ska ta fram.

2

Bandsåg En rejäl bandsåg är alltid bra att ha men det tar mycket plats. En bandsåg klarar större dimensioner jämfört med en bordssåg.

3

Portabelt sågverk Det finns inte så många gånger man behöver ett portabelt sågverk så ofta är det bättre att hyra det när man behöver det.

4

Planhyvel Med en planhyvel där du kan sätta in profilstål så kan du skapa de listprofiler som ni behöver till alla ombyggnationer.
H-EG - IL - M2-2

Andra bra sågverk och brädgårdar

Du kan också ta kontakt med några träförädlare i utlandet för att fixa det virke du behöver. Oftast är det både billigare och bättre att använda sig av svenska virkesleverantörer och virke som är avverkat i Sverige.


Allt vasst om sågverk

Här kan ni finna många fina snitt om fakta om sågverken men också en del kul och lustiga saker gällande sågade trävaror, plankor och sågspån.

H-EG - IL - M2-3


Meny - Sågverk
Till förstasidan på www.sågverk.seHögst upp på sidan om sågverksanläggningarLängst ned på sidan om sågverk
SverigeUtomlandsFöretagNyheter